وبلاگ کتابخانه عمومی فرهنگ شهر حصار گرمخان

وبلاگ کتابخانه عمومی فرهنگ شهر حصار گرمخان
پیوندها

۵ مطلب در بهمن ۱۳۹۲ ثبت شده است

  • ۰
  • ۰

با پایان یک سال ،مروری بر برترین‌های فرهنگ مکتوب آن سال خالی از لطف نخواهد بود. در سال 2013 شماری از مهمترین نام‌های دنیای کتاب از بارگاس یوسا تا پل آستر و جان گریشام و از یو نسبو تا جومپا لاهیری آثار جدید خود را روانه بازار کتاب کردند.

  • کتابخانه عمومی فرهنگ شهر حصار گرمخان
  • ۰
  • ۰

پفک یا کتاب؟


دریافت
مدت زمان: 2 دقیقه 33 ثانیه 

  • کتابخانه عمومی فرهنگ شهر حصار گرمخان
  • ۰
  • ۰

به گزارش خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا)، مراسم سی و یکمین دوره کتاب سال جمهوری اسلامی ایران و بیست و یکمین دوره جایزه جهانی کتاب سال با حضور آیت الله هاشمی رفسنجانی رییس مجمع تشخیص مصلحت نظام، غلامعلی حداد عادل، علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی معاون امور فرهنگی وزارت ارشاد، نجفعلی میرزایی مدیر عامل موسسه خانه کتاب، علی شجاعی صائین، ناشران و نویسندگانی از کشورهای ایالات متحده آمریکا، فرانسه، صربستان، کانادا، فرانسه، بلغارستان و... در تالار وحدت تهران در حال برگزاری است.
 وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی کتاب را دریچه‌ای روشن و امیدبخش به سوی باغ بشری توصیف کرد و گفت: کتاب زبان گویای پدیدآورندگانی است که تمامت رمز و راز و اسرار هستی را در دل دارد. از آنجایی که از جانی امیدوار و دلی پاک و روحی زلال سرچشمه می‌گیرد انس و مطالعه و دوستی با آن تطهیر جان و دل و زبان را در پی خواهد داشت. 
وی ادامه داد: در تلقی ما کتاب در تعالی فرهنگ نقش بسزا و غیرقابل انکار دارد و هر ورقش دفتری است از معرفت کردگار. کتاب همذات بشر متمدن است و تمدن از آنجا آغاز می‌شود که انسان دست به قلم می‌شود. با وجود تمامی پیشرفت‌هایی که انسان معاصر در ساحت و زمینه‌های مجازی به دست آورده است اما کتاب همچنان از اصالت در جایگاه خاص و چشمگیر در نظر اصحاب و ارباب علم و فضل و تحقیق برخوردار است. 

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی یکی از شاخه‌های قابل توجه در توسعه و گسترش فرهنگ و دانش را کتاب دانست و گفت: کتاب چشمه‌های بیدار و آگاه و حقیقت نوشان است. دولت تدبیر و امید ، ساحت فرهنگ اصیل را بر گفت‌وگوی سازنده و انسانی و مفید قرار داده است. 

جنتی افزود: شاید بتوان در فرازهایی از اثر کج‌اندیشی‌ها، افراد و ملت‌ها را به طور موقت از دانش بشری محروم کرد اما نیاز به علم در وجود تشنه بشری را نمی‌توان محروم  و حرکتش را کند کرد. یعنی نیاز به علم در وجود تشنه و عطشناک آدمی را نمی‌توان انکار کرد. نیاز مبرم بشری به علم و تلاش وافر و برای به دست آوردن رتبه و جایگاهی در تولید علم و حتی قداست علم نافع مانع از محرومیت برای همیشه خواهد شد. 
وی اظهار کرد: آثار فاخر و برتر در حوزه کتاب تنها متعلق به یک کشور، ملت و فرهنگ نیست. رشد کتاب و کتابخوانی علاوه بر بالندگی فرهنگ ، به غرور ملی منجر خواهد شد و برای ما در ذهن جامعه جهانی هم جایی باز خواهد کرد. اگر بتوانیم با همت ،دلگرمی و حمایت معقول از دانش مردان و زنان ایرانی آثاری شاخص پدید آوریم یقیناً به روند توسعه علمی کشور کمک ویژه‌ای کرده‌ایم و در بلوغ فرهنگ و تفکر جهانی هم ایفای نقش شده است.
جنتی یادآور شد: در راستای ارج نهادن، استمرار و دلگرمی بیشتر مردان و زنان عرصه کتاب و تولید علم و ساحت تحقیق به عنوان تمدن‌سازان هر جامعه لازم است اقدام‌هایی صورت گیرد. نخست، حمایت هدفمند از پدیدآورندگان آثار شاخص و انتشار آثار آنان. دوم، اعطای درجات علمی ویژه نویسندگان و مولفان داخلی و خارجی و حمایت‌های مالی و قانونی از آثار فاخر جدید و ترجمه زبان‌های جدید به زبان‌های دیگر. سوم، ایجاد باشگاه برگزیدگان حوزه کتاب برای تداوم ارتباط متقابل میان ایشان و فراهم کردن زمینه انتقال دیدگاه برگزیدگان به ایران و در آخر، سازماندهی آثار ترجمه‌های ایرانی به زبان‌های دیگر. از این طریق می‌توان از انزوای سیاسی، فرهنگی و علمی جلوگیری کرد، زیرا ساحت علم چندان دستخوش تغییر مدیریت‌ها و سیاست‌های گذرا و موقتی قرار نمی‌گیرد. 
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی حضرت محمد (ص) را رسول بیداری، اخلاق و صاحب کتاب معرفی کرد و گفت: در آن کتاب آسمانی و شریف، آشکار و مبرهن و با زبانی بیان و گویان به قلم و قداست منزلت آن اشاره شده است .پس باید تدبیری بیندیشیم که کتاب هم در سبد خرید و کالای هفتگی، ماهانه و سالانه و روزانه ملت متمدن و سترگ و بزرگوار قرار گیرد. به امید آنکه روزی سرانه مطالعه در ایران بیش از سرانه خواب باشد./

  • کتابخانه عمومی فرهنگ شهر حصار گرمخان
  • ۰
  • ۰

احمد ایزانلو جوان فعال و خوشفکر بجنوردی و صاحب کتابفروشی اندیشه سبز در این شهر، با باشگاه فعلن مجردها گفتگویی انجام داده که آن را با هم می‌خوانیم:

به عنوان یک جوان، چرا شغل کتابفروشی را انتخاب کردید؟ شغلی را که توی آن پول و درآمدی نیست؟
این شغل را انتخاب کردم چون همیشه موقعیت کتاب خواندن داشته باشم و بتوانم کتابهای زیادی را با موضوعات مختلف به دیگران معرفی کنم. کتابفروش شدم چرا که در این شغل افتخار دارم با قشری خاص از جامعه که همه از فرهیختگان هستند سر و کار داشته باشم.

چند درصد از مراجعه‌کنندگان شما جوان هستند و چند درصد نوجوان؟
حدود 20 درصد مشتریهای من نوجوان و 50 درصد جوان هستند.

آیا در شهر بجنورد جوان اهل کتاب زیاد است؟
جوانان بسیار خوبی از مشتریهای پر و پا قرص اینجا هستند و بعضی‌هایشان خیلی هم حرفه‌ای مطالعه می‌کنند اما اینکه زیاد باشند خیر! متاسفانه تعداد کتابخوانهای بجنورد اصلا با جمعیتش متناسب نیست! بهتر است بگویم اصلا تعداد کتابفروشیهای بجنورد که مرکز استان خراسان شمالی است، در شان یک مرکز استان نیست!

جوان بودن شما چقدر کمک می‌کند تا بتوانید با قشر جوان ارتباط برقرار کنید؟
من همیشه سعی می‌کنم با همه اقشار جامعه ارتباط خوبی داشته باشم و قطعا جوان بودنم، تاثیرات زیادی در ارتباط داشتن با نسل جوانتر دارد!

تا بحال شده به فکر بیفتید که در مغازه خود، قفسه‌ای مجزا برای کتابهایی با موضوع جوانان داشته باشید؟
برای جوانان، تا دلتان بخواهد کتاب دارم اما قفسه مجزا خیر! چون کتابهای کتابفروشی باید بر اساس موضوعات، تقسیم بندی گردد.

آیا کتابهایی با موضوع ازدواج هم دارید؟
بله! سعی می‌کنم کتابهای مهم در این زمینه را حتما داشته باشم.
روزانه چه تعداد از جوانهایی که به اینجا مراجعه می‌کنند مجرد و چقدر متاهلند( حدودا)
رقم دقیقی نمی‌توانم بگویم. فقط همین را می‌گویم که خوشبختانه جوانان اهل مطالعه چه مجرد و چه متاهل، بسیار بیشتر از اقشار دیگر جامعه در کتابفروشیها حضور دارند.

بهترین کتابی را که تا بحال توی عمرتان خواندید چه بوده؟
واقعا نمی‌توانم کتاب خاصی را اسم ببرم. چون کتابهای بسیار خوبی در هر زمینه وجود دارد و هرکدام از آنها هم رنگ و بوی خودشان را دارند.

زیباترین جمله‌ای که می‌توانید در مورد شغلتان بگویید چیست؟
کار کتاب کار عشق است!

بنظرتان در جامعه ما چقدر جای کتابفروشیها خالیست؟
متاسفانه مراکز فرهنگی چون کتابفروشیها حضور بسیار کمرنگی در جامعه دارند و این، برای کشوری با این فرهنگ غنی، مایه تاسف است.

علت پایین بودن سرانه مطالعه را در جامعه چه می‌دانید؟
دلایل بسیار متعددی وجود دارد و من به عنوان یک کتابفروش از نگاه خود، به بعضی از آنها اشاره می‌کنم: وجود مشکلات مالی و معیشتی، نبود افراد متخصص در اصناف مربوط به کتاب، نبود برنامه‌ای مدون در آموزش و پرورش برای آموزش جوانان و ترویج فرهنگ کتابخوانی، حمایت نکردن رسانه‌های ملی در عرصه کتاب و کتابخوانی و دلایل بسیار دیگر.

منبع

 

  • کتابخانه عمومی فرهنگ شهر حصار گرمخان
  • ۰
  • ۰

  • کتابخانه عمومی فرهنگ شهر حصار گرمخان